medewerkers

Het begint duidelijk te worden dat payroll bedrijf een steeds grotere rol beginnen te spelen voor werkend Nederland. Steeds meer werkgevers gebruiken payroll bedrijven om het salaris van hun medewerkers te regelen, maar ook individuen kiezen het steeds vaker als een alternatief voor het opstarten van een bedrijf op ZZP basis. Wat houdt werken met een payroll bedrijf in en waarom kiezen steeds meer bedrijven en personen ervoor om met een payroll bedrijf te werken?

Wat houdt het precies in?

Payroll bedrijven zijn niet nieuw in Nederland maar ze zijn nooit veel in de schijnwerpers gekomen. Toch zijn er al decennialang bedrijven die payroll doen. Het heeft een beetje de reputatie dat dit alleen voor erg grote bedrijven nuttig is, dit is echter niet zo.  Een payroll bedrijf neemt alles over rond het salaris van een werknemer en dan hebben we het niet alleen over de administratie. Werknemers zijn juridisch in dienst bij het payroll bedrijf en daarmee geef je ook alles uit handen betreft het salaris en de rechten van de werknemer. Juridische geschillen, ziekte, ontslag, belastingen en nog veel meer; het wordt allemaal overgenomen door de payroll bedrijf. Tegenover dit allemaal staat alleen een premie voor de payroll bedrijf. Door veel uit handen te geven klinkt het wellicht alsof je de grip op je werknemers (of werk, in het geval van een zelfstandige) verliest. Dit is gelukkig niet zo, de controle over de werkzaamheden die uitgevoerd worden blijft bij jou.

Zekerheid

Te beginnen met de vermindering van risico’s, dit is zowel het geval voor bedrijven die zijn medewerkers via een payroll bedrijf aannemen als zelfstandigen die via verloning willen werken. Payroll bedrijven alles overnemen rond het in dienst nemen van een medewerker, van juridische zaken, belastingen en verzekeringen tot betaling bij ziekteverlof en het regelen van de zaken bij ontslag. Hierdoor heeft zowel de werkgever als de werknemer de garantie dat alles goed geregeld wordt bij het dienstverband. Hiernaast houdt het de administratie perfect bij en betaalt het salarissen altijd op de afgesproken datum uit, ongeacht de betalingsstatus van de werkgever. Voor al deze zaken heeft een payroll bedrijf specifiek personeel in dienst met verstand van zaken. Dit is een stuk fijner werken, voor zowel jezelf als voor je werknemers (of je opdrachtgever in het geval van een zelfstandige). Beide partijen hebben de zekerheid dat alle zaken rond het dienstverband en het salaris juist geregeld wordt. Voor zelfstandigen wordt verder een extra laagje sociale zekerheid ingebouwd. Waar ZZP’ers zelf voor zaken als verzekeringen en het pensioen gezorgd moet worden wordt dit door het payroll bedrijf overgenomen voor zelfstandigen die met een payroll bedrijf werken.

Comfort

Deze zekerheid biedt voor veel werkgevers en zelfstandigen al veel comfort, maar dit is niet de enige reden dat payroll bedrijven voor comfort zorgen. Het is al genoeg werk om een goed lopend bedrijf te hebben, iedere ontlasting is welkom. Door alle administratie uit handen te geven, alles rond de salarissen inclusief de uitbetaling van salarissen, afhandeling bij ziekte, juridische geschillen en urenregistratie heb je als ondernemer meer tijd om in andere, misschien wel belangrijkere zaken te steken. Wellicht ben je zelf geen administratief genie maar wel goed in je branche, dan helpt het zeker om dit aan een betrouwbare partner uit handen te geven. Het uit handen geven van al deze zaken wordt ook wel verlonen genoemd. Je blijft controle houden over de kwaliteit van je personeel maar laat de lasten van dit personeel in dienst hebben over aan het payroll bedrijf. Voor zelfstandigen is het comfortabel om überhaupt niet aan administratie en regelgeving te hoeven denken maar je te kunnen focussen op de opdracht die je aanneemt. Ook geeft het comfort om te weten dat een payroll bedrijf bij ziekte en ongevallen doorbetaalt en altijd aan de kant van de zelfstandige staat.

De specialisten van Payroll Select

Wil jij gebruik gaan maken van payroll of het gewoon eens hebben over welke mogelijkheden er voor jouw onderneming zijn? Neem dan contact op met de experts van payroll select. Zij kijken samen met jou naar hoe payroll Select jouw onderneming verder kan helpen.