Schrijf alles van je af in een notitieboekje

Dagelijks maken we allemaal veel mee. We zijn druk aan het werk, ontmoeten wekelijks nieuwe mensen en ervaren nieuwe dingen. Kortom, we hebben allemaal een druk bestaan. Dit kan ons ook soms teveel worden. Niet voor niets komen burnouts steeds vaker voor en zijn er steeds meer mensen overspannen. Wat helpt om alle ervaringen te verwerken, is om dit te noteren in een notitieboekje of dagboek. Door zaken van je af te schrijven, versnel je het verwerkingsproces. Als je het namelijk niet op schrijft, of je praat er met niemand over, blijven de gedachte in je hoofd zitten en zal het verwerken veel langzamer gaan.

In een mensenleven maken we veel mee. We worden verliefd, verliezen dierbaren, maken ruzie, krijgen kinderen, gaan op wereldreis, krijgen ontslag, ervaren pijn en nog veel meer. Voor iedereen is deze ervaring anders en dit één verwerkt dit allemaal beter als de andere. Door je hoofd af en toe leeg te maken, geef je je lichaam rust. Leegmaken kan op diverse manieren, bijvoorbeeld door het te noteren in een notitieboek. Dit hoeft geen ellelang verhaal te zijn, maar kunnen bijvoorbeeld ook enkele woordjes zijn. Niet alleen helpt dit dus bij de verwerking van je gedachte, je kan het jaren later nog eens teruglezen en zien wat je allemaal hebt meegemaakt. Plus, omdat je het opschrijft, onthoud je dingen veel beter.

Een notitieboek is dus niet alleen een voorwerp om tijdens je werk of op school te gebruiken. Je kan deze heel je leven lang gebruiken. Dat maak dat een notitieboekje ook een leuk geschenk is. Wist je dat je een notitieboek ook kan laten bedrukken met een naam of een logo? Zo maak je het cadeau nog persoonlijker. In principe kan iedereen wel een notitieboek gebruik, dus ben je nog op zoek naar een leuk cadeau voor iemand? Geef dan een notitieboek. Notitieboekjes komen in diverse formaten en kleuren, dus er is altijd wel een leuk notitieboek te vinden. Tegenwoordig zijn er ook steeds meer notitieboeken die milieuvriendelijk zijn. Ze zijn bijvoorbeeld gemaakt van natuurlijke materialen, of gerecycled papier. Laat jouw gedachte de vrije loop in een mooi bedrukt notitieboekje.