contract

Ben je nu toevallig eigenaar van een bedrijf en wil je graag je bedrijfsprocessen optimaliseren? Lees dan vooral verder en wie weet kun je na het lezen van dit artikel jouw bedrijfsprocessen naar een hoger niveau brengen!

Welke processen voer jij uit?

De bedrijfsprocessen zijn het hart van je bedrijf. Een bedrijfsproces is immers een reeks aan op elkaar aansluitende activiteiten, gekoppeld en gestuurd door jouw beslissingen. Het is dus van belang dat je op een rijtje hebt welke bedrijfsprocessen jouw bedrijf uitvoert. Door namelijk je bedrijfsprocessen goed te managen, begin je al met het optimaliseren van jouw bedrijfsprocessen. Er zijn twee soorten hoofd bedrijfsprocessen, namelijk primaire processen en secundaire processen. Onder primaire bedrijfsprocessen vallen o.a. het inkopen, het verkopen en het produceren. Bij de secundaire bedrijfsprocessen kun je bijvoorbeeld denken aan personeelszaken en ICT. Door onderscheid te maken tussen deze twee soorten heb je al een eerste stap gezet voor het managen van je bedrijfsprocessen, maar hoe manage je nu eigenlijk verder?

Zoho

Een idee om je bedrijfsprocessen te optimaliseren is het inschakelen van Zoho. Dit is een ontwikkelaar van bedrijfssoftware. Zij gaan met behulp van hun ruime ervaring met procesanalyse aan de slag met uw bedrijfsprocessen en ontwikkelen vervolgens geheel gebaseerd op uw bedrijfsprocessen een software-pakket (met keuze uit 50+ effectieve bedrijfsapplicaties) waarmee je je bedrijfsprocessen kunt beheren. Deze applicaties zijn webbased, zodat ze overal via het internet toegankelijk voor je zijn. Super handig in de deze tijden van thuiswerken dus!

Praktische informatie

Het populairste software pakket is momenteel Zoho CRM. Deze populariteit is ontstaan doordat het een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk systeem is. Hierdoor kun je op eigen intuïtie, efficient gebruik maken van het Zoho CRM systeem. Wil je nu een Zoho partner worden? Dit kan al gerealiseerd worden vanaf 12 euro per maand/per gebruiker. Dit is het standaard abonnement. Hierbij krijg je o.a. de beschikking over dashboards, rapportages, document opslag en webforms. Vanaf 20 euro per maand/per gebruiker heb je als Zoho partner een professioneel abonnement. Hierbij krijg je o.a. e-mail integratie, workflows, proces management en voorraad beheer. Tot slot is er ook nog het enterprice abonnement van 35 euro per maand per gebruiker, hierbij krijg je de beschikking over artificial intelligente, maatwerk modules, subforms en multi user portals. Wil je dus jouw bedrijfsprocessen optimaliseren in een volledig naar uw wensen aan te passen software pakket met een scherpe prijs-kwaliteitverhouding? Dan is Zoho CRM misschien wel wat voor jou!