samenwerking

Het vinden van werk is niet voor iedereen weggelegd. Vele zijn getroffen door de corona crisis, wat ervoor heeft gezorgd dat ze thuis zitten zonder werk. Om deze en andere werklozen te helpen hebben we 3 tips opgesteld waarmee je sneller werk zult vinden

De juiste baan

Allereerst is het belangrijk om na te gaan of de baan waarop je solliciteert wel echt iets voor jou is. Het is fijn om snel een baan te vinden, maar wil je deze ook kunnen behouden op lange termijn. Ga je op elk soort baan solliciteren, dan is de kans groot dat je gauw weer op straat staat. Vandaag de dag solliciteert een grote meerderheid nog onder zijn of haar niveau. Het blijft een lastige zaak omdat de mens nou eenmaal opzoek is naar stabiliteit. Naast deze stabiliteit wil je zelf kunnen ontplooien en als deze optie niet aanwezig is, krabbel je van zelf terug naar beneden. 

Een nette CV

Elk sollicitant is wel voorzien van een CV, daarom is het belang dat jouw onderscheidende kwaliteit hierop duidelijk naar voren komen. Leg vooral de nadruk wat je hebt gedaan bij voorgaand werk en in welke mate jij anders bent dan de overige sollicitanten. Mocht je lange tijd niks kunnen doen dan is het een goed idee om te kiezen voor vrijwilligerswerk. Op deze manier ben je toch bezig en kan je CV nog meer aanvullen.

Voorbereiding voor een sollicitatie 

Ter voorbereiding van een sollicitatie is het altijd een aanrader om het bedrijf goed te leren kennen. Op deze manier komt het gesprek toch makkelijker op gang en kan een duidelijke koppeling gelegd worden met jouw motivatie. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat de kernwaarden van het bedrijf goed aansluiten om jouw visie, dit kan je dan goed vertalen in het sollicitatiegesprek. Goed dus om op de website op zoek te gaan naar algemene informatie en belangrijke nieuwsartikelen. Mocht je nu opzoek zijn naar een vacatures in Ede? Dan helpt Verdo Werkt je graag verder met het aanbieden van de laatste vacatures.